Facebook

Berit Skog, kollega ved NTNU, har skrevet en interessant kronikk om Facebook i Adresseavisen. Det dumme er at den ikke er tilgjengelig på nettet. Adressa tror visst at vi da kommer til å kjøpe den. Så send en mail til Berit (du finner adresse på hennes side), så får du sikkert en kopi. Bare ved NTNU har Facebook over 10.000 medlemmer, så her kan en fort få mange venner. Berit diskuterer også det «utvidede vennebegrepet», – hvem er man egentlig venner med? Og hun diskuterer posørfaktoren i Facebook og hvordan det eksisterer forskjellige normer i ulike aldersgrupper med hensyn til å vise seg selv i det offentlige rom. Dagens unge voksne hadde neppe greid å finne opp Janteloven. I dagens New York Times er det også en interessant artikkel (krever pålogging som er gratis) som belyser Facebook, men her er fokuset mer på videre forretningsutvikling. Vyene for hva dette skal bli til er store. Sjefen selv sier at Facebook is thinking big.

Og videre i artikkelen står det …in the parlance of its 23-year-old chief executive, Mark Zuckerberg, the company is positioning itself as a “social operating system” for the Internet. It wants to sit at the center of its users’ online lives in the same way that Windows dominates their experience on a PC — while improving its own prospects for a lucrative acquisition or an eventual public offering.

Dette har store konskvenser. De vil for eksempel la meg vite hvilken musikk du hører på, og la meg dele den med deg.  Så kanskje Espen Andersen har lyst til å bli medlem likevel, når fordelene ved å være der blir store nok?

Legg igjen en kommentar

Filed under digital økonomi, refleksjon, sosiale nettverk, web2.0

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s