Telecruise – hva skal vi med mobilt bredbånd?

, bredbånd

Jeg skal på Telecruise med blant annet Teleavisen. Sammen med blant annet Baksaas, Siv Jensen og Grande Røys skal jeg få anledning til å diskutere blant annet mobilt bredbånd.

Teleavisen skriver

Mobilt bredbånd
Vi ser bare den spede begynnelsen på mobilt bredbånd. I løpet av 2-3 år vil hastighetene kunne komme opp i 20-100 Mbit/s hvis selskapene lever opp til sine løfter om kommersialisering av blant annet LTE. Da oppstår helt nye mobilitetsperspektiver.
Vil vi få et nytt kvantesprang for menneskelig mobilitet på linje med det mobil tale har gitt oss? Vil mobilt bredbånd bli så billig og kraftfullt at det blir en reell erstatter for ADSL? Hvilke bransjemessige konsekvenser vil dette medføre?

Det er ikke enkelt å svare, men deltakerne i sesjonen med professor Arne Krokan fra NTNU i spissen vil belyse problemstillingene og helt sikkert gi oss et litt bedre fundament for veien videre.

Mitt fokus er tenkt å byggerpå følgende premisser: Vi har for en stor del teknologiene tilgjengelige, men har vi skønt hvordan vi vil bruke dem og til hva? Og har leverandørene bidratt nok til å skape klarhet om hva de ulike tjenestene koster i bruk og er forretningsmodellene til operatørene hensiktsmessig med tanke på å skape tjenster for allmennheten? Det er hos brukerne svaret ligger, ikke hos teletilbyderne. Og vi ser endrede bruksmønstre med en gang for eksempel håndsettene endrer karakter og egenskaper. iPhonebrukere er mye mer på nett enn eiere av andre mobiltelefoner. Er det noen som har gode momenter å bringe til torgs i debatten?

image

Legg igjen en kommentar

Filed under mobil, refleksjon

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s