Din egen TV-stasjon på 1 minutt

Kurset Psychology of Facebook ved University of Stanford har selvsagt sin egen Facebook-gruppe, og de har egen «TV-kanal». Forelesningene streames i sann tid rett fra auditoriet, og du kan se en av dem her. Løsningen gjør at du ikke bare kan sende TV rett fra pcen din, men du kan også chatte med seerne.

Ustream.tv har løsningen som gjør dette mulig. Det er forresten ikke bare fra pcen din du kan streame direkte, det kan du gjøre fra mobiltelefonen din også, i alle fall dersom du er i USA. Livecastr er et eksempel på en løsning som gjør dette mulig.

Disse nye teknologiene er eksempler på utviklingen av teknologisk konvergens. TV-funksjonalitet -mulighetene for å sende synkronisert lyd og levende bilder- bygges inn i stadig flere tjenester. Til å begynne med er den tekniske kvaliteten relativt dårlig, men erfaringene er at denne forbedres raskt.

Den nye tjenesten får nye bruksområder og nye brukere. Professorer sender for eksempel timene sine rett på nettet, noe som gjør det mulig å sitte i Norge og følge med på et kurs på Stanford i sanntid. All annen informasjon deles også på nettet gjennom asynkrone løsninger. Dette kurset bruker både Facebook og Google docs for å kommunisere med interesserte personer over hele verden. Facebook brukes som meldingssystem, hva skjer og når, og Google docs huser de aktuelle dokumentene, leselister, oppgaver fra uke til uke, små sammendrag av hva som skjer. Hele dynamikken i læreprosessen blir forskjellig når det undervises på denne måten. Og tilskuerne inviteres inn som deltakere og premissleverandører. De inviteres til å diskutere med studentene, komme med egne bidrag og ellers hjelpe både lærere og studenter med å øke forståelsen av det fenomenet de studerer.

image

Kurset  kjøres av BJ Fogg, som også holdt et lignende kurs sist år. Da var målet å ikke bare studere psykologien, men også lage applikasjoner til Facebook. Hans studenter greide å få 10 millioner brukere av disse applikasjonene bare i løpet av 10 ker. Her kan du høre/se en videocast som tar opp erfaringene fra dette kurset.

I år skal studentene ikke lage applikasjoner, men skrive en bok om ulike sider ved sosiale nettverks psykologi. De skal blant annet undersøke hvorfor folk vil være venner med folk de ikke kjenner, hva som skjer når noen blir tagget mm. Følg med selv på Facebookgruppen selv.

1 kommentar

Filed under læring, refleksjon, Skole, sosiale nettverk, sosiologi, web2.0

One response to “Din egen TV-stasjon på 1 minutt

  1. KP

    BJ Fogg kommer til Norge i september for å presentere resultatene av studenteksperimentene sine. Visste du at i løpet av 10 uker, så fikk applikasjonene til BJ Foggs studenter over 1 million daglige brukere?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s