Greenbook – digitalt forlag?

Aftenposten har notert seg at Greenbook er lansert, et samarbeid mellom Lyse, UiS, Sonans og forskningsparken knyttet til UiS. Og hva skal de gjøre? Det kan du lese mer om her.

Det er mange interessante sider ved denne saken. En er hvem som står bak. Her er et innovativt kraftselskap med ambisjon om å bli innholdsleverandør, et universitet og en videregående skole som sårt trenger gode digitale læremidler, og en tredjepart i forskningsparken, som har kompetanse til å facilitere det hele.

Dette er antakelig like disruptivt for forlagsbransjen som både Kindle og iPoden har vært. Og inngår du avtale med disse, får du ikke 12, 5 % royalty (1/8) av hva boka koster i butikken), men mellom 1/4 og 1/3. Det er en ganske stor forskjell. Bortsett fra at det ikke kommer til å handle om bøker da, men om nye medieformater. De sier ikke direkte hvordan formatene kommer til å være, men du kan jo få en ide dersom du tar en tur inn på Flype (som forøvrig ikke har noe med Greenbook å gjøre.

For å få fart på virksomheten, utlyser de også tre stipend til aktuelle læremiddelforfattere. 100 000 kroner kan bli dine, dersom du blir den heldige. Og søknadsfristen er 15. juli. Eller hvis du heller vil jobbe der, kan du jo ta kotakt, for de trenger både daglig leder, redaktør, teknologisjef, markedskoordinator og sikkert mange andre også. En kan jo lure på hvem som i det hele tatt jobber der.

Kjendisfaktoren er også ivaratt ved at Anne Holt sitter i styret. Det er jo kjekt med kvinner i styret, men har hun greie på læremidler og har hun greie på nye læreprosesser, digital storytelling og alle de andre komponentene som må på plass for at de virkelig skal kunne utkonkurrere de andre forlagene? Hun har i alle fall greie på etablering av en inntrenger i forlagsbransjen, og det kan kanskje komme godt med her også.

Det skal bli spennende å se hva de får til.

Legg igjen en kommentar

Filed under læring, Skole, tjeneste

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s