Samarbeidsteknologi gir nye former for telepresence

Guy Kawasaki har forkynt at han skal slutte å fly, og årsaken til dette finner du i teknologien som er beskrevet under.

cisco_2 Første gang i hele verden er det skapt en «on stage telepresence expterience«. Folk som er fysisk på ulike steder, framstår som om de står på samme scene. De står i USA og framstår på scenen i Bangalore. Det er jo interessant i seg selv, de fleste av oss hadde vel tenkt at dette hadde gått den andre veien? Du kan lese litt om teknologien her.

Dette minner mye om Harry Potter, der mediet for å framstille bildene var flammene i peisen, men effektene er den samme. Disse herrene står fysisk på ulike scener, men framstår som om de er på samme samme sted. Hvilke muligheter gir det oss? Hva kan vi som reiser mye rundt og holder foredrag benytte dette til? Vil vi slutte å reise somKawasaki tenkte han kun

ne, eller vil vi få økt global konkurranse også på slike opptredener? Og hva skjer på universitetene? Trenger vi forelesninger i auditorier når vi kan benytte dette konseptet? Trenger vi å holde de tilnærmet samme foredragene og forelesningene på ulike fysiske lokasjoner, når vi får så god visualiseringsteknologi? Det gjenstår vel å se.

Cisco lanserer også samtidig en konkurranse om beste konsept for samarbeidsprosjekter, den finner du mer om på Cisco.com.

1 kommentar

Filed under læring, refleksjon, teknologi, tjeneste

One response to “Samarbeidsteknologi gir nye former for telepresence

  1. Tilbaketråkk: 2050 » Blog Archive » Telenærvær i hjemmet snart en realitet?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s