Open source lærebøker?

I Open Source Textbooks Challenge a Paradigm
en artikkel i fra Wired blog network, kan du lese om forlatet Flat World Knowledge som tar sikte på å utgi lærebøker etter en ny forretningsmodell. Pengene skal ikke lenger tjenes på å selge lærebøkene på nettet, men på å gjøre innholdet tilgjengelig i andre og mer printvennlige formater. Vil du ha den bare på datamaskina er det gratis, mens du må betale dersom du vil ha et mer tilpasset innhold.
Denne forretningsmodellen finnes igjen i andre tjenester også, og er velkjent fra boka «Information Rules», som blant annet har et utmerket kapittel om ulike prismodeller. Hva en slik tjeneste vil gjøre med læreboksmarkedet er ikke helt gitt, men fornuftig håndtering av annonser på nettsidene (der er det sikkert Google som kommer til å tjene pengene), kombinert med kreative løsninger for ompakking av innhold, kan kanskje være veien å gå.
De må også konkurrere med Amazons Kindle, der bøkene bare kommer til å koste udner 10 dollar, og lesbarheten er stor. Men hva skjer videre? Og hva vil forlagene svare på disse to utfordringene?

Blogged with the Flock Browser

Tags: , , , ,

Legg igjen en kommentar

Filed under digital økonomi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s