192021

Rar tittel? Sjekk nettsiden. Den er lagd i flash og er et spennende eksempel på hvordanimage ulike former for visualisering kan gjøres. Her finner du blant annet en oversikt over  hvor mange innbyggere de store byene i verden hadde på ulike tidspunkter.

I år 1000 var antakelig Cordova i Spania verdens største by med 450 000 innbyggere. I 1800 var Beijing størst med 1,1 million, i 1900 London med 4,8 millioner, i 1950 New York med 12,4 millioner og i 2005 er Tokyo størst med 35 millioner innbyggere.

192021 er en studie av noen av verdens største byer som også tar opp hvilken innflytelse disse vekstsentrene har på miljøet rundt. Studien av superbyene vil omfatte dimensjoner som helse, utdanning, transport, demografi, energibruk, vekstmønster, vannressurser, krimialitet, økonomi, kultur og en rekke andre rimensjoner. Valg av tittel kommer av at 19 byer i verden har mer enn 20 millioner innbyggere i det 21. århundre. Dette er kreativ navngiving på et prosjekt også.

En av dem som står bak er Richar Saul Wurman, som blant annet har skrevet boka Information Anxiety + 80 andre bøker og grunnlagt TED-konferansene. Ett av temaene på TED-konferansen er også The Power of Cities, med mange spennende foredrag. Blant annet kan du se Philip Rosedale snakke om Second Life, «der alt er mulig».

Planene for mediedekning eller medieomtale er omfattende, og det er vel ikke utenkelig at vi kommer til å høre mer om dette prosjektet i tiden som kommer også.

Legg igjen en kommentar

Filed under læring, refleksjon, Skole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s