Håndbok i endringsledelse for skoler

image

Her finner du Futurelabs nye håndbok i innovasjonsledelse. Du finner konkrete tips og arbeidsformer du kan benytte for å gjennomføre endringsprosjekter på egen skole. De snakker om innovasjon, men her kan en kanskje også diskutere hva forskjellen mellom innovasjon og endringsledelse er. Og kan egentlig innovasjon styres eller ledes? Dette er forsåvidt omfattende spørsmål som jeg ikke skal gå nærmere inn på her, men vise til boka. Jeg tror mange som arbeider med å skape endringsprosesser vil ha nytte av de mange tipsene.

3 kommentarer

Filed under læring, metode, Skole, sosiale nettverk

3 responses to “Håndbok i endringsledelse for skoler

 1. Eva

  Dette skal bli interessant lesing – skal akkurat i gang med å skrive en oppgave om hvordan man kan (hvis man kan) endre organisasjonskulturen i skolen med tanke på å få en organisasjonsendring slik at IKT blir mer integrert i undervisningen – spesielt hvis man skal prøve å gjøre det fra et ståsted utenfor virksomheten slik min arbeidshverdag er for øyeblikket (skulle gjerne fulgt en E-strategi, men satser på O-strategi i stedet).

 2. mortsan

  Skrev nettopp en kommentar på denne problematikken – endringskompetanse hos administrasjon og kollegium med tanke på IKT. Jeg tror det er en stor utfordring på mange skoler.

  Endringsprosesser starter ofte med enkeltindivider. Det er mitt inntrykk. Det er sjelden en altomfattende organisasjonskultur som forandres ovenfra og ned. Organisasjonslære er utenfor mitt fagfelt, men hadde vært interessant å høre dine tanker, Eva. Hvordan skape engasjement rundt IKT i undervisningen på tvers av fagbakgrunn, alder og stillingsbeskrivelser?

 3. cathrine Wessmann

  Gleder meg til å lese dette og få andres syn på endringsledelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s