NetCom Music Player

image

NetCom har kommet med et alternativ til Spotify og lansert Netcom Music Player.

Her regner jeg med at Netcom ikke har noe imot at jeg klipper teksten fra nettsidene deres, for beskrivelsen er grei nok den:

Last ned millioner av sanger til din mobil og datamaskin helt lovlig med NetCom Music Player.

 • Lovlig og sikkert
 • Enkelt å ta med musikken på din mobil
 • Last ned så mye du vil til fast pris
 • Prøv kostnadsfritt i 30 dager
 • Send sms med MUSIC til 1989 for å få tjenesten til din mobil.

Hva er NetCom Music Player?

NetCom Music er et musikkabonnement som lar deg laste ned så mye musikk de vil for en fast, lav månedspris. Musikken kan spilles av på både mobil og PC. Finn musikken du vil ha i spilleren og trykk på «Hent», så er du i gang.

Du kan hente ned så mange låter du vil med NetCom Music Player. Musikken er tilgjengelig så lenge du abonnerer på tjenesten. Det er fullt mulig å kjøpe ut låter, hvis du vil brenne CD-er eller spille musikken med andre avspillere.

Spilleren finner all musikken du har på PC-en fra før og du overfører musikk lett mellom PC og mobil.

Hvorfor NetCom Music Player?

Du får tilgang til vanvittig mye musikk helt trygt og lovlig. Ulovlig nedlastning innebærer blant annet risiko for både virus og andre sikkerhetsproblemer på datamaskinen.

Det er utrolig gøy å oppdage masse musikk og lage egne spillelister.

I motsetning til for eksempel Spotify (som vi liker godt), kan du med NetCom Music Player høre på musikken overalt uten å være koblet til Internett.

Music Player støtter følgende formater:

Sdc, AAC, APL, MP3, WMA, WAV, M4A, AAC / AAC + og MP4.
Sangene i NetCom Music Player har AAC+ 64 Kbit/s bitrate basert på de opprinnelige filene vi får fra plateselskapene. Filen konverteres til AAC+.
AAC+ 64 Kbit/s bitrate kan sammenlignes med MP3 i 192 Kbit/s kvalitet

Det er DRM-sperre på musikken, så du må være innlogget på Netcom for å få dette til å fungere. Da kan du bruke musikken på 2 telefoner og 3 datamaskiner.

Det positive er at hvis du laster ned til telefonen, er datatrafikken inkludert i prisen du betaler for musikken (dvs 99 kr pr måned) og her må en vel bare anta at du i såfall må ha Netcomabonnement. Hos Telenor kommer det sikkert et tillegg, eller? Det står det ikke noe om.

For meg ser dette ut som en tidlig utgave av iTunes, bare med en annen forretningsmodell. Musikken låses til dingsene du benytter. Den blir utilgjengelig dersom du avslutter abonnementet. Du kan ikke selv bestemme hvor du skal spille den, det fungerer for eksempel ikke på Mac. Og iPod eller andre mp3-spillere for den saks skyld. For der finnes ingen nøkkel til å identifisere DRM-filene. Du kan heller ikke brenne en CD med denne musikken.

Så ja, det er mulig å ta med seg musikken ut av rommet den streames til, men den er bundet til mobiltelefonen din, og det kan se ut som om du må ha et NetComabonnement også.

Kommer dette til å bli en suksess? Ikke hvis Spotify gir deg anledning til å overføre spillelister til iPod eller mp3. Men kanskje jeg tar feil?

3 kommentarer

Filed under refleksjon, tjeneste

3 responses to “NetCom Music Player

 1. Torgeir

  Etter å ha testet ut Netcom Music Player skjønner jeg nå mer om fordelene med Spotify.

  * Spotify virker
  * Spotify er intuitivt
  * Spotify gir deg øyeblikkelig tilgang
  * Spotify er stilig

  NMP er treigt og vanskelig å forstå og hver låt må lastes ned før den kan lyttes til. Utvalget er synes å være ganske mye mindre en Spotify sitt utvalg, men det kan se ut som om NMP er bedre på helt ny musikk. NMP sin fordel er at det også skal virke offline på mobiltelefon. Programvaren som mobiltelefon later imidlertid til å være skrevet av en barnehage, den er umulig å forstå og dne henger seg opp hele tiden.

 2. Det var en interessant erfaring. Jeg tror nok at min iPod fortsatt kommer til å få gamle låter, mens jeg streamer fra Spotify når jeg er i bredbåndssoner. Men det ryktes at MySpace nå er klar med en tjeneste som kanskje kan overgå Spotify..
  http://bits.blogs.nytimes.com/2009/03/11/myspace-music-upgrades-its-offerings/

 3. Torgeir

  Jeg glemte å nevne at lydkvaliteten i Netcom Music Player er tilpassset mobile enheter, den er derfor ikke på samme nivå som Spotify.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s