Ta et kurs for å lære hva konnektivisme er

Framtiden kommer til å handle om personlige læringsnettverk, snarere enn klassebasert undervisning. Det mener mange som skriver om IKT og læring.

De siste årene har flere også vært opptatt av hvordan en kan utvikle teorier om læring som tar hensyn til dagens tilgjengelige teknologier. For det meste av våre etablerte teorier er utviklet i en tid da læringsteknologi var ensbetydende med tavle og bøker, i alle fall i de mer teoretiske fagene.

Konnektivismen utforsker interaktiviteten, mulighetene for å forstå og lære sammen med andre, læring i nettverk. Guru på dette området er canadiske George Siemens, som også kjører kurs på feltet.

Disse kursene er åpne for alle som vil delta, så om du synes du trenger kunnskap om nye læreprosesser, utvikling av personlige læringsnettverk eller bare er nysgjerrig på hva som skjer i det digitale nettsamfunnet, kan du få mer innsikt her.

 

image

7 kommentarer

Filed under læring

7 responses to “Ta et kurs for å lære hva konnektivisme er

 1. Espen

  Gitt min kontekst, som er erfaringsoveføring og læring i egen bedrift på tvers av divisjoner og avdelingsskiller, så ser jo dette riktig så interessant og relevant ut. Men finnes det noen kritikere til dette? Ofte er jo slik at om man leser en teori så ser denne fin ut helt til man leser en annen teori som ikke sammenfaller med førstnevnte.

 2. Jeg kjenner ikke opplegget detaljert, men slik jeg kjenner George Siemens (har truffet han og diskutert ulike sider ved dette), er han både reflektert og kritisk/analytisk, så jeg regner vel med at du også får det kritiske perspektivet ved å delta.

 3. Siemens kommer til Haugesund 23. mars hvis man vil høre han live.
  https://wiki.rogfk.no/groups/rogalandskonferansen2011/
  Professor George Siemens – Athabasca University: ”How do we integrate new technologies in today’s education and which skills are required to meet the future challenges of a digital school”

 4. Tilbaketråkk: Diigo bookmarks (weekly) « rune@

 5. Som 57 åring og som en som innser at læring kan foregå på helt andre måter enn før, reflekterer jeg for tiden over hvordan dette samtidig kan brukes til av godt voksne mennesker. Samtidig er det slik at mange av de godt voksne er digitale innvanderere og kanskje enda flere er digitale «asylsøkere eller flyktninger». F. eks er ord som blog og tag og mye av språkføringen er «digital» og tilpasset de innfødte. Utfordringen, slik jeg ser det, er å få med så mange av «babyboomerne» «integrert» i det nye samfunnet. Mange av disse rømmer over i pensjonistilværelsen og føler seg blant annet truet av de innfødte. Her har vi klare utfordringer.

 6. Det siste er jeg enig i. Men samtidig ser en også at en av gruppene som nå invaderer Facebook er de middelaldrende og de som er enda eldre. Så kanskje det ikke blir så galt likevel?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s