2 nye prosjekter i smart læring

Det nye året har begynt særdeles bra for oss som er opptatt av å endre læreprosesser. Vi har fått støtte til to prosjekter innen «smart læring», ett fra Norgesuniversitetet der vi skal bruke mye midler på å utvikle godt læremateriell som skal inngå i en MOOC i digital kompetanse for lærere. Basert på erfaringene med kurset Teknologiutvikling og samfunnsendring, vil vi lage en læringssti som skal bestå av tekster fra boka «Smart læring», video og oppgaver som skal utføres.

Og nå har vi fått ett av fire prosjekter innen innovative undervisningsformer ved NTNU i samarbeid med Program for lærerutdanning (PLU). Her skal vi levere mye, det kan du lese om i forrige blogginnlegg. Ikke minst skal vi teste omvendt undervisning på NTNU og vi skal skape en beredskap for å kunne skalere opp etter- og videreutdanning av lærere der vi bruker de beste elementene fra nett og fra campus i en «blended learning model».

Vi skal etablere et senter for smart læring ved NTNU. Dette kommer til å være mest synlig på nett og det vil være i aksjon allerede om kort tid. Vi skal også etablere et nettverk av ildsjeler, av dem som har ledet utviklingen av digitale læreprosesser i skolen de siste årene. Dette gjør vi både for å lære av beste praksis og i håp om å kunne inspirere noen av dem til å fortsette og utvikle sin egen praksis.

Til å hjelpe oss med dette trenger vi hjelp fra dere som allerede er godt digitalisert. Vi kommer til å søke både heltids- og deltidshjelp og i første omgang er det mest aktuelt å tilsette en eller flere universitetslektorer med ulike faglige bakrunner, men med det til felles at de alle sammen må være i klassen «æresmedlemmer i Digitalmisjonen» 🙂

Dette vil bli utlyst om ikke så lenge, så følge med. Og ta gjerne kontakt med meg dersom dette er noe du kunne tenke deg å arbeide med. Oppgavene vil være å bistå i å utvikle innhold til kursene, følge opp kursgjennomføringer, bidra i intern opplæring ved NTNU, overvåke nettsamfunnet for å finne gode digitale tjenester og nye praksisformer mm.

Hører jeg fra deg?

 

9 kommentarer

Filed under refleksjon

9 responses to “2 nye prosjekter i smart læring

 1. Wenche Woldseth

  Dette høres utrolig spennende ut Arne Krokan! Et slikt prosjekt har vært interessant å vært med for oss «lærere» i Det private Næringsliv også!!!

  • Hei igjen Wenche,
   vi har faktisk etablert et selskap som skal hjelpe næringsliv og offentlig forvaltning med å lage moderne opplæringsprogrammer basert på samme pedagogikk og teknologiske løsninger som jeg bruker i mine kurs på NTNU. Send en epost til arne@krokan.com med info om hva du trenger, så kan vi ta det derfra.
   Hilsen fra Arne

 2. Høres spennede ut, selv om man ikke er lærer!

 3. Gratulerer, Arne! Begge prosjekter er veldig spennende. Jeg gleder meg til å følge utviklingen videre (inkl. utlysningene 😉 )

 4. Spennende! Gleder meg også til å følge med på veien videre! 🙂

 5. Spennende Arne. Utrolig gøy og inspirerende å følge med på det du driver frem med din innsikt, kompetanse og driv til utvikling 👍

  • Takk for tilbakemeldingen Robert. Det er jo nå det begynner da 🙂 En ting er å ville det, men å få det til? Det vår vi se til høsten, da er målet minst 5000 deltakere på MOOC i smart læring.

   • 🙂 Det tror jeg er fullt mulig. Blir jo utfordrende å effektivt vurdere og følge opp bedømminger når massen av studenter/kursdeltakere øker så raskt og ikke minst etterhvert er konstant mye større enn i dag. Da slår jo innspillet ditt om at studentene gjør vurderinger av hverandre inn for fullt…..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s