Solamøtet 2014

I dag har jeg hatt gleden av å foredrag på Solamøtet 2014 sammen med blant andre statsministeren, 3 ministre fra nåværende regjereing og et par forhenværende i salen, styreleder i KS, Mari Rege, Kristin Skogen Lund, Helge Lund og flere andre også. Det slår meg hvor topptung en slik konferanse er, og det må være første gang jeg har sett statsråder sitte i salen en hel dag uten at de holder foredrag.

Jeg benyttet selvsagt anledning til å fremme forslaget om å bevilge en milliard av uhjelpsbudsjettet til utdanning i «skyen» en gang til, noe jeg har skrevet om tidligere her. Jeg har tidligere skrevet om Sugata Mitra, som har fått en mill dollar fra Ted.com for å bygge skole i skyen. Nå har den første skolen åpnet. De pedagogiske prinsippene er utviklet gjennom mer enn 10 års forskning. Nå finnes en teknisk infrastruktur for å få det til i praksis, og digitalt innhold kan crowdsources. Eller vi kan bruke innhold fra NDLA, fra Kahn Academy, tigge litt hos norske forlag eller gjenbruke andre åpne læringsobjekter.

Ideen er plantet hos tre statsråder og NHO-direktøren. Så spørs det om noen tar ballen da 🙂

3 kommentarer

Filed under refleksjon

3 responses to “Solamøtet 2014

  1. Spennende, håper noen av dem tenner på ideen og sørger for å teste det ut.

  2. Den ballen bør absolutt noen ta. F.eks. Trine Skei Grande i sin interpellasjon om at «regjeringen Solberg skal innta en global lederrolle innen arbeidet med utdanning for alle» i Stortinget torsdag. http://www.stortinget.no/no/Hva-skjer-pa-Stortinget/Dagsorden/Dagsorden/?meid=9519

    • Kan du ikke sende lenke til mitt innlegg da Magnus.
      Jeg burde jo ha snakket med henne mandag, da holdt hun foredraget før meg på Solakonferansen.
      -arne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s