Åpent byråkrati – honnør til Øystein Johannesen

Det er ikke ofte jeg finner grunn til å gi honnør til byråkrater, men denne gangen er det jammen en som fortjener det. Les bloggen til Øystein Johannesen, for eksempel om hvordan Australia tester elevenes digitale ferdigheter.

Hva er bra med dette? For det første at han deler nettverk, ideer, kunnskap og opplevelser med interesserte parter, og gjør aktuelle kunnskapskomponenter tilgjengelig for andre med interesse for utdanning. Ved å gjøre dette får Øystein antakelig  også ideer og tips tilbake fra blogosfæren, så det er en vinn-vinn-situasjon, men slik er nå engang web20 og de åpne nettverkene.

I tillegg deler han også sine egne presentasjoner gjennom slideshare. Ta en kikk selv, du finner lenker på bloggen. Jeg har feed på Øysteins blogg på min Netvibes side, og har en god kilde til oppdatering av kunnskap om utviklingen av skolesektoren.

Slikt får en over tid innsikt som ellers ville vært vanskelig tilgjengelig.

3 kommentarer

Filed under refleksjon, Skole

3 responses to “Åpent byråkrati – honnør til Øystein Johannesen

 1. Takk for hyggelig kommentar vedrørende bloggen min. Det er ikke vanlig at byråkrater blogger. For meg er dette en praksis jeg har praktisert i over 15 år. Kunnskapsdeling er stikkordet. Web 2.0 har gitt nye muligheter.
  Honnør til byråkrater: Der er vi nok ikke helt på linje 🙂 Jeg har mange dyktige og hardt arbeidende kolleger hvis innsats fortjener anerkjennelse.
  /Øystein

 2. Arne

  Å ja Øystein, jeg tviler ikke på at det er mange flinke folk som er byråkrater. Men de fleste har ingen tradisjon for å dele sin kunnskap og sine nettverk med andre enn kanskje de nærmerste kollegaene. Og nytten av denne delingen er større enn de fleste kanskje tror. Derfor håper jeg det blir fler som tar seg tid til å gjøre dette. Jeg lærer hele tiden noe nytt av å følge med på disse bloggene gjennom rss-feed rett inn i Netvibes. Da er det også enkelt å se hva som er nytt i løpet av en dag eller uke, eller hvor ofte en nå måtte ønske å holde seg oppdatert.

 3. Øystein

  Jeg er enig i at byråkratiet kan åpne mer opp for kunnskapsdeling, ja, kanalene finnes jo tilgjengelig, som du peker på.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s